7 mei 2012

Veldhoven en smoesjes

Tjongejonge, wat waren dat héérlijke dagen!
Het is al een plezier als je de caravan in kunt pakken met lekker weer, dan krijg je er echt zin in.
Natùùrlijk moest er óók een werkje mee voor de reis van ruim 2 uur:
Netjes knip en klaar in mijn quiltrol.
Om bij het thema van dit jaar te blijven, heb ik van de kleurtjes van mijn rood witte doosje [hoorde op de beurs dat dat, terecht, een smuldoosje heet :)]
nu ook maar wat strookjes geknipt voor een huisje. 15 x 15 deze keer. Werkt tóch wat lekker dan dat gepriegel van 7,5 x 7,5

De camping was erg leuk, met privé-sanitair, hoe luxe kan het?
DH heeft zich al die dagen goed vermaakt met boeken en natuurlijk zijn laptop!
Campings worden dan ook tegenwoordig mede geselecteerd op het hebben van WIFI

Hoewel we pas tegen het eind van de middag arriveerden donderdag, heeft DH mij tóch nog even naar de Koningshof gebracht.
Kon ik alvast mijn vierdaagse-kaart kopen en even snuffelen voor een eerste indruk. Het bleek dat de kaart een polsbandje was,,,,oooo wat vind ik dat leuk, maar niet heus....reden om bv nooit met een 'all-inclusive' reis mee te gaan.
Maar ja, dít was natuurlijk voor een heel goed doel, dus allààà, tóch maar om de pols gedaan.

En wat héb ik genoten. Het is héél relaxed dat je overal rustig de tijd voor kunt nemen en waar je vandaag niet aan toe komt, doe je morgen wel.
Normaal zou ik bv. nóóit de inloop-workshop bij Aurifil gedaan hebben, maar nu was het een hele leuke onderbreking, om gelijk de benen even wat rust te geven!

Naast het bewonderen van héél veel schitterende quilts vanuit héél Europa moest er natuurlijk óók uitgebreid gesnuffeld worden bij alle winkeltjes! De eerste dag heb ik me nog goed ingehouden, daarna ging het mis, hihi! Dit was de oogst:
Zal ik het even aanwijzen allemaal?

Het begon met die oranje lineaal van een alleraardigste franse mevrouw. Je kunt er schitterende kaleidoscoop-onderdelen mee maken!
Ik heb haar e-mail adres gekregen en als ik haar dan mijn adres stuur, stuurt ze me nog zo'n geweldig tijdschrift op, die ze ook verkoopt (als ze niet op zijn, haha) waarin allemaal inspirerende voorbeelden staan van kaleidoscoop quilts zoals deze:
Op de 3e dag was ik ook gezwicht voor het patroon van het quiltje waarop teksten staan waarom een quiltster dingen koopt. Ik vond dat zó leuk om te zien...maar 's nachts bedacht ik dat ik het wrs toch nooit ga maken, zodat ik het de volgende morgen terug gebracht heb. Wat gelukkig mocht....
Maar die spreuken komen vanzelf weer boven als ik vertel waarom ik de dingen van bovenstaand plaatje gekocht heb, hihi!

Die grote ringen "had ik écht nodig", omdat ik mijn roze tas opnieuw gemaakt heb....
De bladen van Stitch At Home kreeg ik toen ik me inschreef voor een jaarabonnement. Zoiets heb je toch gewoon nódig voor je algemene ontwikkeling? 

Bij de stand van Janome had ik al even gekeken naar een (minder lawaai makend en beter werkend) quiltvoetje. Eerst had ik het laten hangen. Ik zou het voor mijn verjaardag vragen. Maar ja, je kunt je familie er toch niet mee opzadelen helemaal naar een naaimachinehandel te gaan en daar in alle verwarring voor jou een keuze te moeten maken uit al die assecoires?
Neeeeee, ik vond dat ik  het beter zelf kon kopen en dan apart leggen tot juli (mmmm, zou ik dat volhouden? of stop ik het gewoon tegen die tijd weer netjes in het doosje, alleen voor die ene dag ...).
 
Tja, en dan gebeurt het he? Je staat even te praten en kijkt eens wat ze zoal demonstreren op hun mooie machines....en vóór je het weet heb je óók een speciaal spoelhuisje voor dik garen gekocht. En óók nog een voetje waarmee je een wollen draad of lint mee kunt voeren.
Zeg nou zelf, als beginnend 'art-quilter' kun je toch niet zónder 
Tja, en àl die tijd dat je daar staat te smullen van al dat moois, ligt er een doosje naar je te lonken. Met spoeltjes....RODE spoeltjes. En zo langzamerhand weten jullie wel wat mijn lievelingskleur is...idd....ROOD. Dus hoe het kan weet ik ook niet, maar die zaten plotseling óók in mijn tas....

Even terug naar het zoekplaatje boven: wat zien we nog meer?
Re. boven nààst de oranje lineaal ligt een rood bol kartonnetje. Da's een patroontje van een halfrond klein tasje, met flying geese. Dat kreeg ik kado!!!! OK, ik moest er eerst 2 kleine pakketjes met allerleukste japanse stofjes voor kopen. (die liggen er re. onder)
Maar tóch, zomaar een patroontje er bij....dat kon ik écht niet laten lopen!
En omdat ik mijn roodwitte huisjes al af had, had ik héél dringend behoefte aan een klein werkje voor 's avonds in de caravan.
Smoes geaccepteerd?
Natuurlijk ontdekte ik in de caravan dat ik óók basisstof moest hebben voor de flying geese....dus werd er de volgende dag een stapeltje zwarte lapjes bijgekocht. Daar kun je nóóit genoeg van hebben. Da's gewoon een BASIS behoefte...
Natuurlijk had ik niets bij me als ondergrond voor het paper-piecen...hoewel....een wit zakje...van papier....op z'n engels is dat 'paper'!!! Nu nog een lineaaltje...óók niet mee. Maar de rand van een stukje karton doet wonderen. En natuurlijk heb ik de rolmaat die we vorig jaar van Quiltnieuws kregen altijd bij me. Maar het naaide wél een beetje stug, op dat zakjespapier...

Zondag nog maar even naar Carol Cox dus. Daar had ik voorgedrukte patroontjes van ieniemini log-cabins gezien. Misschien had ze dat óók van flying geese? Helaas niet, maar wél die andere dus. Dat kan altijd van pas komen toch? Vooral als ik weer een klein handwerkje zoek voor een lange autorit. Tenslotte gaan we over 2 wk al richting Italië, dus dan ben ik wat dàt betreft al goed voorbereid.

En dan zijn we er al bijna doorheen. Valt mee toch?
Links middenin zie je nog een schitterend doosje met kaarten, bijna 3D, zo lekker bobbelig voelen ze. En tenslotte moet je óók af en toe aan een ander denken en een kaartje sturen, dus die mochten op het laatste nippertje óók nog mee naar huis!
Ach, als ik denk aan al die dames die ik er met boodschappenkarretjes rond zag lopen, valt mijn oogst nog wel mee, tóch?
Ik kwam ook nog allemaal vriendinnetjes tegen. Sommigen door afspraak, anderen gewoon toevallig! Maar het blijft leuk om elkaar tegen te komen!

En nu eerst maar eens een hapje eten en dan op mijn fietsje op zoek naar het huis van mijn nieuwste quiltvriendinnetje: Annet. Vorige week op de Bee bij de AKE voor het eerst ontmoet en nu al uitgenodigd voor een gezellig middagje kletsen en misschien een paar steekjes!

Mochten jullie het nog leuk vinden om wat van de kunstwerken in Veldhoven te bewonderen, dan kun je even een kijkje nemen in mijn picasa webalbum

Heel veel groetjes,
Trudy

6 opmerkingen:

 1. Volgens mij heb je flink genoten! Het was er ook weer fantastisch. Je hebt leuke dingen gekocht hoor. Ik laat het donderdag pas zien want ik heb een paar verjaardagskado's gehad en die mag ik natuurlijk pas op de dag zelf showen (haha)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk kan je niet zonder dat alles, maar goed dat ze alles op voorraad hadden. heel veel plezier met alles maar dat gaat wel lukken denk ik.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha ha wat een heerlijk verhaal...natuurlijk kunnen we niet zonder al die handige spullen en ook lapjes heb je nooit genoeg!!!
  Fijn dat je zo genoten hebt!!
  groetjes..;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hrkenbaar verhaal, fijn dat je ook zo genoten hebt.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Rode spoeltjes, die zou ik ook niet kunnen laten liggen, maar ja, ik heb een Bernina, dus ik kan er niets mee, helaas. Heb je de puzzel al af?
  groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Dat stimuleert om door te gaan!
Groetjes, Trudy