Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn weblog! In ben geboren in 1952, getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die al jàren op zichzelf wonen. zodat ik heel veel tijd heb voor mijn hobby's. Poetsen is niet mijn favoriet, creatief bezig zijn des te meer. Zo lang als ik me kan herinneren ben ik al aan het prutsen, met lapjes (kleertjes voor al mijn poppen) zowel als andere materialen. Maar sinds ik in 2009 het quilten "ontdekt" heb, heb ik helemaal 'mijn ding' gevonden! Vooral in het ontwerpen en maken van droomdekentjes kan ik al mijn creativiteit kwijt. En het heerlijke is, dat het de deur uitgaat als het af is! (Nou ja, op een enkel persoonlijk project na dan...) Ik sta er letterlijk mee op en ga er mee naar bed. En zelfs dààr spoken alle ideeën nog door mijn hoofd. En nou maar hopen dat ik 150 word om alles nog te maken wat ik van plan ben :)

13 augustus 2013

Blauwe ogen, doperwtjes en taarten

Morgen worden mijn oogleden "gelift"....ik ben benieuwd hoe blauw één en ander gaat worden.
Het advies was om ze goed te koelen met boterhamzakjes, gevuld met doperwtjes...
Dus ben ik die net nog maar even, tussen de buien door, gaan halen.
Hopelijk geeft het het gewenste resultaat en hoef ik mijn oogleden niet meer met mijn wimpers omhoog te houden....

Het gaf een goed gevoel om in elk geval één projekt even af te werken, vóór ik een paar dagen (misschien?) niets kan doen.
Dat werd dus de tiener-droom-deken van de restjes. Om hem lekker knuffelig te maken heb ik géén fiberfill er tussen gedaan, maar alleen een achterkant van fleece.
Op advies van Anita (klik )heb ik de tussenbanen verschillend van breedte gemaakt. Geeft een leuk effect.  Dank voor de tip, Anita!
Het is op de foto niet te zien, maar ik heb de achterkant omgevouwen naar voren en zo doorgestikt. Lekker makkelijke manier van afwerken en óók nog eens mooi!
Al die streepjes zijn geen kreukels, maar doorgestikte driehoeken <lol>
tóch nog maar even een close-up van de rand.Ziezo, en nu nog even de keuken in, om nóg zo'n heerlijke hartige taart te maken.
Wegens succes vorige week geprolongeerd voor de gasten van vandaag:
Mjammie, tomaten, courgette en zalm. Vandaag laten we de plukjes geitenkaas weg, omdat één van de gasten daar niet van houdt....wellicht vervangen door stukjes brie?
Met als toetje een tweede poging van mijn fruit-terrine. De eerste was in elkaar gezakt...
 dit keer met agar-agar....ben reuze benieuwd!


groetjes en tot over een paar dagen,
Trudy


10 opmerkingen:

 1. Sterkte met de ingreep, Trudy. Het zal een heel ander gezicht en gevoel zijn als de boel zomaar vanzelf open blijft. En je culinaire creaties zien er weer uit om te watertanden. Alleen... die doperwtjes... dat snap ik niet zo goed...moet je die invriezen dan?
  Dagdag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, die doperwtjes moet je in kleine porties in boterhamzakjes invriezen en op je ogen leggen nà de operatie om de zwelling tegen te gaan. Daarna kun je ze denk ik wel weggooien....steeds ontdooien en weer invriezen zal de smaak niet ten goede komen. Gelukkig lust ik ze niet eens, haha!

   Verwijderen
 2. Hallo Trudy,
  Wat een leuke knuffel-deken. Voor mij weer een leuk idee.
  Via FB kom ik op je blog.
  Zeker tot een volgende keer,
  En morgen heel veel sterkte, die frozen doperwtjes zullen hun best moeten doen.
  Groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes en sterkte met het liften. Wilde dat ik ook mocht maar nog niet erg genoeg.....
  Heel leuk die verschillende banen ertussen.
  En dat eten...jammie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En is het gelukt het storten van de fruit terrine.
  De hartige taart ziet er heerlijk uit maar ik zou het ook wel eens willen proeven misschien het recept op het blog?????. De quilt met al die restjes is heel erg mooi geworden ik durf het dat nog niet aan maar als ik dit zo zie moet ik het toch maar eens ga proberen.
  En morgen wens ik je heel veel succes en hoop dat het allemaal meevalt en goed komt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trudy, heel veel sterkte morgen met het liften van je ogen. Je kunt er ook packings uit de diepvriezer opleggen. Je weet wel, die er altijd voor de nood in behoort te liggen) Dit is vooral om het zwellen tegen te gaan. Verder adviseerde de drogist me een homeopatisch middel ook tegen zwelling en vit E crème om de ogen smeren, maar dat zit tegenwoordig al in vele dag-en of nachtcrèmes. Ieder ervaart deze ingreep anders, maar daarna ben je helemaal BLIJ. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  De quilt is mooi geworden. Wel een openbaring voor me, dat iemand naar mij luistert haha!
  Veel succes met je operatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel sterkte met je ogen, hoop dat het een goed resultaat heeft. Je quilt is helemaal klaar en zo leuk doorgequilt zeg...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat zal schelen, als die behandeling achter de rug is. Verschillende van onze kennissen hebben dat ook moeten laten doen en het is ontzettend goed bevallen.
  Je droomquiltje is enig geworden. Ja, Anita heeft ervaring! Sterkte hoor de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Trudy, via Fb zag ik dat je een blog hebt, dus gelijk maar even kijken en een beetje rondneuzen. Wat een gezellige blog, zeg!!! Kom gerust ook even bij mijn blog op bezoek http://inekehulzebos.blogspot.nl/

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Dat stimuleert om door te gaan!
Groetjes, Trudy