Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn weblog! In ben geboren in 1952, getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die al jàren op zichzelf wonen. zodat ik heel veel tijd heb voor mijn hobby's. Poetsen is niet mijn favoriet, creatief bezig zijn des te meer. Zo lang als ik me kan herinneren ben ik al aan het prutsen, met lapjes (kleertjes voor al mijn poppen) zowel als andere materialen. Maar sinds ik in 2009 het quilten "ontdekt" heb, heb ik helemaal 'mijn ding' gevonden! Vooral in het ontwerpen en maken van droomdekentjes kan ik al mijn creativiteit kwijt. En het heerlijke is, dat het de deur uitgaat als het af is! (Nou ja, op een enkel persoonlijk project na dan...) Ik sta er letterlijk mee op en ga er mee naar bed. En zelfs dààr spoken alle ideeën nog door mijn hoofd. En nou maar hopen dat ik 150 word om alles nog te maken wat ik van plan ben :)

17 april 2017

Werk aan de winkel en werk in Winkel

Vorige week een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Stichting de Regenboogboom om me in te wijden in de gang van zaken die ik moet weten als verzendpunt van droomdekentjes.
Ze zijn pas verhuisd naar een ander pand en dat is een hele mooie, lichte gezellige lokatie.
Hier zie je de voorraad van 'zo'n 500 dekentjes. Als je bedenkt dat er zo'n 100 per maand verstuurd worden, blijft aanvulling hard nodig. Om het werk een beetje te spreiden, zijn er ook verzendpunten bij vrijwilligers thuis door het hele land heen. Vanaf volgende week ben ik daar dus 1 van.
De kasten staan al klaar op zolder, de stickers voor op de dozen en de cd's die bij elk dekentje in komen.

 
 En tassen vól met ca. 50 dekentjes (allemaal van de droomdekengroep in Emmen) moeten gefotografeerd, genummerd en opgeborgen worden in de kasten. Werk aan de winkel dus.
Ik heb er zin in!
Dit werk moest even wachten tot na de paasdagen, want...
1e Paasdag waren we, zoals elk jaar, naar de Doelen in Rotterdam en 
2e Paasdag gingen we brunchen bij mijn vader in het verzorgingshuis in Egmond aan Zee.
We zijn toch zo blij dat hij daar een plekje heeft waar zó goed voor hem (en alle andere bewoners) gezorgd wordt. Tenslotte is het wél 2,5 uur rijden voor ons, dus "goede zorg voor hem, heel dichtbij"  voelt goed.
Na afloop was het nog even lachen, omdat alle rollators ergens geparkeerd waren en we die van pap niet meer konden vinden. Is weer eens iets anders dan paaseieren zoeken, hihi
Het bleek trouwens dat hij best nog kwiek kon lopen, zo aan de arm van een van de verzorgsters.
Op de terugweg kwamen we, zo als gewoonlijk, langs Nieuwe Niedorp en Winkel.
Al 30 jaar zien we daar de mooiste bouwsels langs de kant van de weg en vragen we ons dan af wat het toch is. Vandaag maar eens van de weg afgegaan en er naar toe gereden. En wat bleek: een paar keer per jaar is het geopend voor publiek en toevallig, jawel, ook vandaag. 
Kijk mee naar een wel heel bijzondere hobby van een gepassioneerd man, die van van alles en nog wat de meest wonderlijke bouwsels maakt. Werk in Winkel dus.....
 
 

beetje Kremlin....beetje Hundertwasser?

Joris en de draak

 

Neptunus

heel bijzonder: dit blinde meisje "voelt" hoe het kunstwerk er uit ziet...
Vind je het leuk en/of wil je ook eens een kijkje nemen, dan vind je HIER meer informatie.
Ik eindig deze keer met een vrolijk schilderij. Eén van de vele die in de Prins Hendrik aan de muur hing. Bijna elke maand is daar wel een andere expositie. Leuk!
Groetjes!2 opmerkingen:

  1. Geweldig! Gefeliciteerd met je nieuwe baan :-) , wat lief van je dat je het wil doen. Vader zit er prima bij zo te zien. En die bouwwerken...laten wij dat nu ook wel eens gedacht hebben! Leuk om te zien en wat een prachtige bouwwerken, de dames mogen er ook wezen ;-) , groetjes! Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om straks al die dekentjes door je handen te krijgen en te zorgen dat ze op hun bestemming komen. Succes ermee! Wat een geweldige beeldentuin. Ik noteer het adres voor als weer er eens in de buurt komen. Groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Dat stimuleert om door te gaan!
Groetjes, Trudy